Foto: privat

Felix Lundberg får Jim Fricks stipendium 2024

Årets stipendiat är snart 16-årige ponnykusken Felix från Åmål, som till hösten börjar på travgymnasiet i Axevalla.


Med gammelmorfar Ture Karlsson och gammelmormor Elvy som tidigare var aktiva inom travet måste intresset ha följt med i generna. Familjen bor på just Tures och Elvys gamla gård, där huserar även Felix två ponnyer: gotlandsrusset Ekslätts Dajnamaite och shetlandsponnyn Daisy, som lillasyster Ella nu kör lopp med.

Felix har gått på Åmåls travskola där han tog sin licens 2020. Han har kört ca 80 lopp i sin karriär och fjolåret var ett riktigt toppenår där Felix segerprocent landade på fina 22.

Två gånger har Felix blivit uttagen att delta på Wångens ponnyelitvecka han betonar den gemenskap som finns inom travet, det har fått honom att söka till travgymnasium. Att få gå i skolan och göra det man har som hobby och med nya vänner, det lockar stort för Felix.

När Åsa Frick ringde upp för att meddela att han var årets stipendiat så blev han chockad och glad. Och att familjens släktmiddag var planerad till just den 3 augusti, då Felix ska träffa familjen Frick på Rättvik och motta stipendiet, var plötsligt mindre viktigt.

– Det spelade ingen roll, släktmiddagen får flyttas. Och dom kanske åker med till travet den dagen förresten, säger han.

För han passar på att starta sitt russ där samma dag, och vi önskar Felix lycka till i loppet och säger samtidigt grattis till stipendiet och lycka till i framtiden och med licensen för stora hästar, som är siktet de närmaste åren under gymnasietiden.

Publicerad måndag 29 juli 2024. kundtjanst@travsport.se